Za predsjednika “Pokreta pravda” izabran Ozren Perduv

0
618

Neformalna grupa građana okupljena pod imenom „Pravda za Davida“ od sada će djelovati kao politička organizacija „Pokret pravde“. Za predsjednika organizacije izabran je Ozren Perduv.

Perduv je poručio da će ova organizacija kroz svoje političko funkcionisanje raditi ono što im nije dozvoljeno kao običnim građanima, a to je borba za istinu i pravdu zbog nerasvijetljenog ubistva Davida Dragičevića.

Pokret pravde“ kroz svoj program djelovanja, zalagaće se za sve ono što je ustavom zagarantovano, ali što se u praksi pokazalo kao nemoguće, a to su vladavina prava i parlamentarna demokratija.

Ovaj politički pokret tražiće i uspostavljanje principa odgovornosti za sva, kako navode, počinjena djela i nedjela. Novoj političkoj organizaciji već je pristupilo više stotina građana, kojima se prije početka same osnivačke skupštine obratio i Davor Dragičević putem video linka. Otac pokojnog Davida, poručio je da je ponosan na sve ljudi koji neumorno dvije godine stoje uz porodicu u teškim trenucima. Na pitanje da li će kao politička organizacija uzeti učešće na narednim lokalnim izborima, iz Pokreta su odgovorili potvrdno, bar kada je u pitanju Banjaluka. Ono što je neupitno, jeste da neće biti saradnje ni sa jednim predstavnikom vlasti.

Osim Ozrena Perduva, izabrani su i potpredsjednici novog političkog pokreta. To su Milica Ubavić, Predrag Marić i Suad Ahmetović, dok će funkciju generalnog sekretara obavljati Aleksandra Ninić-Vranješ.

buka