Vijeće ministara otkočilo novac za autoput, granični prijelaz Svilaj i most Bratoljub

0
664

U Sarajevu je održana prva sjednica novog saziva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine na kojoj je, između ostalog, donesen niz odluka o infrastrukturnim projektima u našoj zemlji.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija kazao je nakon sjednice da su danas u Sarajevu donesene odluke važne za građane Bosne i Hercegovine.

“Donijeli smo odluku o zaključivanju ugovora vrijednog 140 miliona eura kojeg Bosna i Hercegovina treba sklopiti sa Evropskom investicionom bankom za gradnju tzv. srednjeg dijela autoputa na Koridoru 5C, odnosno između Nemile do Poprikuše, te od Tarčina do Ivana. Ova odluka se sada šalje Predsjedništvu, a potom će je potpisati Vjekoslav Bevanda”, rekao je Tegeltija.

Također je donesena odluka o odobrenju sredstava u iznosu od 14,5 miliona KM za most Bratoljub koji će se graditi između BiH i Srbije kod Bratunca. Ova odluka je donesena kako bi se zaključio ugovor o gradnji na osnovu već okončanih prethodnih tendera.

Vijeće ministara je zadužilo Upravu za indirektno oporezivanje da započne radove na graničnom prijelazu Svilaj osiguravajući sredstva od sedam miliona KM koja su nedostajala.

klix.ba