U Kantonu Sarajevo bez posla ostale 3.022 osobe

0
423

Komandantica Štaba Civilne zaštite i ministrica komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo (KS) Nihada Glamoč je na današnjoj konferenciji za medije rekla da je kršenje mjere samoizolacije skoro stavljeno pod kontrolu.

“Kada je riječ o kršenju samoizolacije, to je skoro stavljeno pod kontrolu. U toku jučerašnjeg dana samo imali samo dvije osobe koje su prekršile samoizolaciju i smještene su i prisilnu izolaciju u Studentski dom na Bjelavama”, rekla je Glamoč te dodala:

“Kada smo kod podataka o osobama koje ulaze u zemlju, u toku jučerašnjeg dana smo imali 11 osoba koje su smještene u Studentski dom na Bjelavama. Trenutno u karantinu u Studentskom domu na Bjelavama imamo 131 osobu, a Federalno mnistarstvo zdravstva je za dvije osobe izdalo rješenja za prestanak karantine. One su iz Brčko Distrikta i jučer su napustile Studentski dom”, kazala je Glamoč.

Posebno je naglasila kako je zabilježen negativan trend kada se radi o zapošljavanju osoba u KS.

“Od 18. marta do 17. aprila na biro su se prijavile 3.022 osobe, što znači da su 3.022 osobe ostale bez posla”, dodala je.

Na kraju je još rekla da će sljedeće sedmice početi s planiranim radovima i aktivnostima proljetnog čišćenja grada.

“U toku naredne sedmice ćemo početi s aktivnostima proljetnog čišćenja našeg grada, poštujući naredbe koje su izdate i pridržavati se svih naredbi”, kazala je Glamoč.

N1