Švedska je predstavljajući novi dres poslala snažnu poruku u borbi za jednaka prava svih

0
451

“Ovo nije običan dres. Ovo je dres švedske reprezentacije. Ove godine svi koji će ga nositi, i igrači i navijači, moraju ga zaslužiti.”

Uvod je ovo snažne poruke videa kojim je Švedski nogometni savez na službenim internetskim stranicama najavio nove dresove reprezentacije za Europsko nogometno prvenstvo. Svi oni, navodi se, koji ga žele odjenuti moraju pristati na u videu pročitane uvjete njegova nošenja.

Herrlandslagets nya tröja – förtjänar du den?

Det här är ingen vanlig tröja. Det här är Sveriges landslagströja. 🇸🇪🔥 I år måste alla som har på sig den, både spelare och supportrar, förtjäna den genom att gå med på villkoren som kommer med den. Spelarna har gjort det, nu är det din tur. #earnthejersey

Gepostet von Svensk fotboll am Montag, 11. November 2019

“Obećavam da ću iskazati poštovanje drugim momčadima, navijačima, dužnosnicima i sucima. Obećavam da ću biti uz momčad u dobrim i lošim trenucima. Obećavam da neću širiti mržnju na terenu, tribinama, Internetu ili drugdje. I obećavam da ću izraziti dobrodošlicu bilo kome u momčad, neovisno o spolu, dobi, etničkoj pripadnosti, vjeri ili seksualnoj orijentaciji. Jer naše su različitosti ono što je važno. Obećavam da ću poštovati ove vrijednosti i zaslužiti nacionalni dres”, nastavlja se poruka prije no što se vidio primiče kraju s pitanjem:

“A ti?”

Telegram