Suljagić mladi defanzivac iz Švedske

0
829

Nermin Suljagić je još jedan mladi i perspektivni fudbaler koji nam dolazi iz Švedske, tačnije Malmea (Malmö).

Rođen je 17. Maja, 2007. godine. Roditelji su porijeklom iz Podrinja. Fudbal je počeo trenirati sa pet godina u Kulladals FF gdje i danas igra, već devet godina.

Četiri godine je učestvovao na kampu u Malmö FF što mu je dalo dodatni vjetar u leđa, te je izabran u grupu od 65 dječaka koji će pohađati njihovu školu i Akademiju.

Inače, osim što igra u svom uzrastu Nermin povremeno igra i sa godinu starijim dječacima. Igra na poziciji štopera, a po potrebi i u veznom redu.

Prati reprezentaciju BiH i najveća želja mu je da ponosno nosi dres naše reprezentacije. Iako je rođen u Švedskoj, on Bosnu i Hercegovinu smatra svojom domovinom. Fudbalski uzor mu je bh. reprezentativac i fudbaler Barselone Miralem Pjanić, a također i holandski fudbaler Matthijs de Ligt.

Vrijedi spomenuti da je Nerminu trener u sadašnjem klubu također Bosanac Ernad Ticić koji ima samo riječi hvale za ovog mladog defanzivca, a mi Vam prenosimo njegovu izjavu o Nerminovim kvalitetama.

– Nermin posjeduje ogromnu ljubav prvenstveno prema treninzima i daljnjem razvijanju. Krase ga fantastična tehnika i odličan karakter. Najvažnije što posjeduje tu fudbalsku brzinu koja je važan faktor u današnjem fudbalu. Jedan kompletan igrač za svoje godine i nadam se da će nastaviti ovim putem, te da ćemo ga uskoro gledati u jednoj od omladinskih reprezentacija BiH, kazao nam je Nerminov trener.

Bhtalents.net