Sretan rođednan Pape!

0
532

Prije tačno 65 godina rođen je Safet Sušić, živa legenda FK Sarajevo, PSG-a, Evrope, regije i Bosne i Hercegovine.

Može se raspravljati o tome da li je neko imao uspješniju karijeru, veću popularnost, ali Safet Sušić je najbolji bh. fudbaler, koji se uspio dokazati na najvišem nivou.

Iz Krivaje (Zavidovići) je još kao tinejdžer stigao na Koševo i ušao u legendu.

Tokom godina je popularni Pape postao inspiracija za pjesme, poslovice i doskočice koje se i danas mogu čuti u Sarajevu i BiH, a kada se otisnuo u Evropu, pokazao joj je sav raskoš bh. fudbalskog talenta.

Preko Španije je došao do Francuske, godinama plesao na travnjaku Parka prinčeva, a kada je konačno završio svoju epizodu u francuskom velikanu – proglašen je najboljim koji je ikada nosio dres PSG-a.

Ne čudi tako ni da su se danas, pored njegovog Sarajeva, i “Sveci” sjetili Papetovog rođendana. Današnja čestitka PSG-a je adresirana na “ogromnu legendu”:

https://twitter.com/PSG_inside/status/1249653322002374657

Ne smiju se zaboraviti ni majstorije virtuoza iz Zavidovića ni u dresu reprezentacije Jugolslavije, a nikako se ne smije zavoboraviti Papetovo dostignuće nakon igračkih dana.

Nekada sjajna desetka postala je veliki trener, najuspješniji selektor reprezentacije BiH – prvi i jedini koji je “Zmajeve” odveo na jedno veliko takmičenje, Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Sretan rođendan Pape!

sportsport.ba