Sarajevski aerodrom: Predviđeni dolasci iz Istanbula, Zagreba i Beča

0
429

Situacija sa letovima na Aerodromu Sarajevo se mijenja iz časa u čas, jer je većina avio-kompanija redukovala letove iz i prema tom gradu kao prevenciju širenja virusa korona, rečeno je Srni iz sarajevskog Međunarodnog aerodroma.

Danas su, ipak, predviđena dva dolazna leta iz Istanbula, zatim dolazak aviona iz Zagreba i Beča, kao i povratni letovi za te destinacije.

Let iz i za Beograd je otkazan, kao i jutarnji za Zagreb.

Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo su u kontaktu sa svim nadležnim institucijama i preduzeli su sve predviđene mjere da bi smanjili izloženost i mogućnost prenošenja oboljenja.

Svi zaposleni koji su u direktnom kontaktu sa putnicima obavezni su da nose maske, rukavice i drugu zaštitnu oprema. Sprovode se i mjere dezinfekcije prostora i vozila kojima se prevoze putnici.

Posredstvom monitora, web-stranice, letaka i drugih kanala komunikacije upoznaju putnike o preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, a koje je plasirao Zavod za javno zdravstvo.

Federalna uprava za inspekcije poslove stavila je u funkciju i termalnu kameru koja omogućava detekciju putnika sa povišenom temperaturom.

U saradnji sa aerodromskim osobljem obezbijeđen je prostor za privremenu izolaciju lica sa povišenom temperaturom do dolaska epidemiologa i ljekara.

N1