Prvi klub sa šampionskom “Zvjezdicom” u BiH

0
487

Šampionska “Zvjezdica” od danas krasi grb SFK 2000 Sarajevo.

Odlukom Skupštine SFK 2000 Sarajevo, te uz upute i koordinaciju s Nogometnim Fudbalskim Savezom BiH, kao organizacijom koja upravlja takmičenjem u bh. fudbalu, grb SFK 2000 Sarajevo krasit će šampionska “Zvjezdica”.

“Zvjezdica” na grbovima fudbalskim klubovima simbolizira brojku osvojenih trofeja u domaćim takmičenja, a SFK 2000 Sarajevo je u svojoj historiji do sada osvojio čak 17 titula prvakinja BiH. S obzirom na to da Klub u narednoj kalendarskoj godini slavi 20. godina svog postojanja, apliciranje šampionske “Zvjezdice” na grbu Kluba svojevrstan je početak proslave nadolazećeg jubileja, te je jedna od planiranih aktivnosti kako bi se proslavio klupski rođendan.

U narednim godinama, trenerica Samira Hurem sa svojim izabranicama dostići će, vjerujemo, i brojku od 20. šampionskih trofeja u Premijer ligi BiH za žene, što će Klubu omogućiti i drugu “Zvjezdicu”.

Danas, SFK 2000 Sarajevo se nalazi na popisu 25 najboljih ženskih, fudbalskih klubova u Evropi, a klub s velikim ambicijama i jasnim planom razvoja dočekuje predstojeći period.