Preminuo voditelj Tarik Helić

0
448

Tarik Helić svoj je televizijski put započeo tokom ratnih godina u našoj redakciji Informativnog programa. Educirao je generacije spikera njegujući ljepotu govora i jezika. Uvijek dosljedan velikoj ljubavi prema Bosni i Hercegovini i ljudima, ostavio je trag u svakom njenom dijelu.

Pamtimo njegove serijale u redakciji Kulturno – zabavnog programa Federalne televizije „Pjesmom kroz gradove“, „Subotom uvečer“, „Legende BH. sevdaha“, Jutarnji program „Dobro jutro“, a najhladnija srca znao je otopiti tokom 99 izdanja emisije „Svako dobro, Bosno i Hercegovino“.

Na Radiju Federacije Tarik Helić, ostavio je neizbrisiv trag sa autorskim serijalom ”Naši ljudi”, emisijama ”Priče za dobar dan”, ”U fokusu”, a slušteljima u cijeloj Bosni i Hercegovini, jučer ujutro uputio je poslijednje ”Svako dobro” u jednoj od mnogobrojnih emisija jutarnjeg programa koje je uređivao i vodio.

Njegovi osmijesi i ljubav koje je nesebično utkao ostaju zauvijek upisani na najsjajnijim stranicama Federalne radio televizije. 

(Tarik Helić, rođen je 03.08.1963. godine. Vrijeme i mjesto dženaze bit će naknadno objavljeni)

federalna.ba