Otkriveno devet novih slučajeva zaraze koronavirusom u TK

0
448
19 March 2020, Schleswig-Holstein, Elmshorn: At a drive-in test station, doctor Antje Klein packs a swab from a possibly infected person into a plastic bag. People with suspected Covid-19 can be tested here by appointment. Photo: Daniel Reinhardt/dpa (Photo by Daniel Reinhardt/picture alliance via Getty Images)

U toku noći u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla obavljeno je testiranje 46 osoba i ustanovljeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, javlja Anadolu Agency (AA).

“Pet slučajeva je vezano za Medical Institute Bayer (MIB), dok ostala četiri slučaja nemaju veze s ovim centrom. Jučerašnji pacijenti koji su pozitivni na COVID-19 su smješteni u Kliniku za zarazne bolesti UKC Tuzla i njihova klinička slika je laka ili srednje teška”, kaže Dajana Čolić, ministrica zdravstva TK.

Ukupno na području TK trenutno ima 18 zaraženih koronavirusom, a tokom dana će se provesti dodatna testiranja, jer je u TK s federalnog nivoa stiglo 4.000 testova.

U Tuzlanskom kantonu u izolaciji se nalazi 4.869 osoba, a Krizni štab je donio odluku da građani ne mogu napuštati svoje mjesto boravišta bez zaštitne maske i rukavica.