Oglasio se i Vico Zeljković: Trebaju nam podrška i strpljenje, a ne pritisak

0
125

Predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, Vico Zeljković, oglasio se na svojim profilima nakon posljednje dvije prijateljske utakmice reprezentacije BiH.

“Za sve one koji ovih dana napadaju svim sredstvima rukovodstvo Saveza, selektora i igrače „A“ reprezentacije želim istaći da smo i sami više očekivali od martovskih prijateljskih susreta.

Naša očekivanja i želje su jedno a stvarnost i situacija u kojoj se nalazimo nešto sasvim drugo. Poznavaoci fudbala znaju da već nekoliko godina nema rezultatskog napretka i da ga nije moguće preko noći  postići. Reprezentacija je u stvaranju, i kao što je izjavio naš kapiten Edin Džeko, potrebno je malo strpljenja i razumijevanja da bi se napravio tim koji će se ponovo plasirati na neko veliko takmičenje.

Naš cilj je plasman na EURO 2024. a utakmice u Ligi nacija će biti jedna vrsta pripreme za ostvarenje tog cilja. U tom smislu igrači, posebno ovi mlađi, koji tek stasavaju, imaće našu punu podršku i povjerenje.

Siguran sam da će strpljenje i podrška, a ne konstantan pritisak, pomoći selektoru i igračima da naprave ono što od njih očekujemo, i mi, i javnost. Reprezentacija se stvara nekoliko godina a ne za nekoliko utakmica i ponavljam, naš cilj je plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine”, kazao je Vico Zeljković.

Podsjetimo, BiH je poražena od Gruzije sa 1:0, te je sinoć savladala Luksembrug sa 1:0. Narednu utakmicu igraju 4. juna protiv Finske.

reprezentacija.ba