Odbojkašice BiH za N1: Srce lupa na sve strane, zaslužile smo plasman na EP

0
103

Edina Begić i Edina Selimović, odbojkašice BiH, kazale su da su presretne zbog plasmana na Evropsko prvenstvo u odbojci koje će se igrati ove godine u augustu mjesecu. Smatraju da je plasman i više nego zaslužen, te da bh. odbojku treba podići na veći nivo.

“Osjećaj je nevjerovatan, nismo svjesne da smo na Evropskom prvenstvu. Ove djevojke to zaslužuju i BiH zaslužuje da bude na EP”, kazala je Edina Begić. .

“Ne bi uspjeli bez Edine Begić”, rekla je njena imenjakinja Selimović u uvodu.

“Presretne smo sve. Srce lupa na sve strane. Imamo ekipu koja je zaslužila da se plasiramo na EP i da podignemo bh. odbojku na malo veći nivo”, zaključila je Osmanović.

Stevan Ljubičić, selektor odbojkaške reprezentacije BiH, rekao je da je fenomenalan osjećaj nakon plasmana na Evropsko prvenstvo.

“Nije loše da vam kažem. Fenomenalan je osjećaj, presrećan sam zbog djevojaka koje su od prvog dana izgarale maksimalno, zbog svih ljudi iz BiH, imali smo punu podršku svih ovih dana”, rekao je Ljubičić za N1.

Podsjećamo, Odbojkašice reprezentacije Bosne i Hercegovine fantastičnom pobjedom nad reprezentacijom Latvije (3:0) ostvarile su historijski uspjeh i plasirale se na svoje prvo Evropsko prvenstvo ikada.

Evropsko prvenstvo za odbojkašice igra se od 18. augusta do 4. septembra u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji.

N1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here