Napominjemo birače: Registracija za izbore važi do 1. septembra do 24 sata!

0
1350

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Švedskoj Elvira Dilberović poziva na registraciju birača za Lokalne izbore 2020. Rok ističe 1. septembra!

Njen mail prenosimo u cjelosti:

Poštovani,

U nadi da Vas ovaj mail zatiče u dobrom zdravlju, dozvolite da Vas zamolim da sljedeće dvije informacije stavite na svoju web stranicu i proslijedite udruženjima kako bi i oni uradili isto.

  • Registracija birača za Lokalne izbore 2020. u BiH ističe 1.9.2020. Molimo da oni koji se nisu registrirali, da to učine, a kojima nije uspješno prošla registracija, da to mogu uraditi do 1.9.2020. do 24 sata.
  • Svi koji su se uspješno registrirali, njihova registracija vrijedi i za izbore u Mostaru, a oni koji se nisu registrirali, a namjeravaju glasati za izbore u Mostaru, mogu to učiniti do 06.10.202
  • Građani kojima nije promijenjena adresa u centralnom registru, a uredno su prijavili novu adresu, neka nakon 03. septembra ponovo provjere u bazi CIK-a, i ako im tada ne bude izmijenjeno, biće u mogućnosti da prijave online uočene nedostatke. (ažuriranje podataka)

Ambasada BiH u Stockholmu stoji na usluzi za svaki vid pomoći, kao i Komunikacijski centar za dijasporu pri BKZ Preporod.

Primite srdačne pozdrave i riječi zahvale,

Ambasadorica Elvira Dilberović