Misimović: Ahmedhodžić se odlučio za BiH!

0
514

Bosna i Hercegovina je dobila igrača za budućnost. Anel Ahmedodžić se odučio za dres Zmajeva. Potvrdio je to za SportSport.ba, Zvjezdan Misimović, tehnički direktor i koordinator nacionalnih selekcija BiH.

Nakon Dennisa Hadžikadunića još jedan mladi štoper je odlučio da u budućnosti nosi dres reprezentacije BiH. riječ je o Anelu Ahmehodžiću.

Na pitanje da li je ovaj 21-godišnjak izabrao seniorsku selekciju i da li je to Bosna i Hercegovina Misimović je dao potvrdan odgovor.

“Jeste, pristao je. hoće da igra za našu reprezentaciju. U proceduri smo za papire, ovih dana treba dobiti pasoš i da promijeni sportsko državljanstvo”, kazao je Misimović za SportSport.ba.

Ova odluka je definitivna iako je otac mladog štopera prethodnih dana slao poruke ako bude zezanja da će njegov sin izabrati Švedsku.

“Hoće igrati. Bilo je malo iritacija, nekih izjava koje tu nisu trebale. Bili smo u dijalogu sve vrijeme s Anelom i ocem. Kod nas nema kalkulisanja, drago mi je što se odlučio za nas, perspektivan je, mlad i kvalitetan.”

Misimović se nada će fudbaler Malmea biti na raspolaganju selektoru u baražu i meču sa Sjevernom Irskom zakazanom za 8. oktobar.

“Mislim da će biti sve gotovo do tada. Ranije smo pokrenuli postupak s pasošem. Nadam se da će sve biti gotovo do utakmice sa Sjevernom Irskom”, poručio je Misimović.