Migrantska priča o Mustafi: Zlatna medalja za učenice Eminu Salkić i Vanesu Salihović

0
564

Na Šestoj naučnoj olimpijadi projekata za učenike osnovnih i srednjih škola (BOSEPO) film “Destiny” osvojio je zlatnu medalju. Ideju o snimaju filma su osmislile učenice Međunarodne srednje škole Tuzla Emina Salkić i Vanesa Salihović pod mentorstvom prof. Nedžada Konjića.

Film “Destiny” govori o dječku Mustafi, migrantu, koji je sa roditeljima došao u izbjeglištvo u Tuzli. Na početku ga djeca u školi nisu prihvatila u društvo sve dok dvije djevojčice nisu porazgovarale sa profesorom da mu se pomogne. Onda se cijela priča odvija u pozitivnom smjeru. Pogledajte:

"Destiny" – Migrantska prica o Mustafi

Film "Destiny" govori o dječku Mustafi, migrantu, koji je sa roditeljima došao u izbjeglištvo u Tuzli. Na početku ga djeca u školi nisu prihvatila u društvo sve dok dvije djevojčice nisu porazgovarale sa profesorom da mu se pomogne. Onda se cijela priča odvija u pozitivnom smjeru. Pogledajte:

Gepostet von Portal Tuzlarije.net am Montag, 24. Februar 2020

Na takmičenju je učestvovalo 184 učenika iz šest škola (Sarajevo koledž, Unsko-sanski koledž, Međunarodna srednja škola Sarajevo, Međunarodna srednja škola Tuzla i Međunarodna srednja škola Zenica).

Tuzlarije

Podsjetimo, na istom takmičenju učenici Osnovne Međunarodne škole Tuzla Omar Šarić i Emir Ahmetkadić su kategoroji short junior movie na temu “migracije” također osvojili zlatnu medalju.

Dok djeca snimaju filmove, ruše predrasude o migrantima i izbjeglicama, pokazuju svjesnost o ovoj tematici, vlast već dvije godine nijemo posmatra ovaj problem i ne čini gotovo ništa.

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

tuzlarije.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here