Mališani iz Hamiltona čestitali Dan državnosti BiH

0
269

Učenici bosanske škole i mekteba u Kanadi poslali su snažnu poruku povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH.

Polaznici škole bosanskog jezika i mekteba u Bosanskom islamskom centru u Hamiltonu, tradicionalno su obilježili i ovaj 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Poruka koju su najmlađi ovim povodom plasirali glasi: “Naša jedina domovina je Bosna i Hercegovina. Mi, u dalekoj Kanadi, u srcu nosimo našu domovinu. Svim svojim vršnjacima ma gdje bili i svim istinskim prijateljima naše jedine domovine, čestitamo 25. novembar Dan državnosti, uz dužnu počast svima onima koji su svoje živote utkali u državu Bosnu i Hercegovinu. Važno je da mlade generacije učimo o bosanskohercegovačkim državnim blagdanima, o državi Bosni i Hercegovini, bosanskom jeziku i bosanskohercegovačkom bogatom kulturno-historijskom, tradicijskom i prirodnom naslijeđu, jer će oni u budućnosti brinuti o državnim blagdanima, o državi Bosni i Hercegovini, o njenim najboljim historijskim, kulturnim i tradicijskim vrijednostima i iste čuvati, jačati i prenostiti širom svijeta.”

– Ulaganje u mlade građane Bosne i Hercegovine ma gdje bili, je ulaganje u bolju budućnost za Bosnu i Hercegovinu i sve njene narode i građane ma gdje bili, poručuju iz Inistituta za istraživanje genocida u Kanadi.