Lejla Kevrić: Svaki korak je važan!

0
474

U sklopu obilježavanja Sedmice sjećanja na Srebrenicu, Lejla Kevrić  već par godina, odlučuje da različitim projektima edukuje ljude o genocidu u Srebrenici.

Došla je u Veliku Britaniju sa svojih 11 godina. Lejla trenutno živi u Londonu a nedavno je magistrirala “Design Expanded Practice” na Goldsmiths univerzitetu.

” Koristeći ovogodišnju temu „Svaki korak je važan“, kontaktirala sam  nekoliko kreativaca i započeli smo  dijalog o srebreničkom genocidu. Svaki pojedinac preuzeo je na sebe da sazna više o genocidu u Srebrenici.  Odlučilli su da kreiraju vizuelni, pisani ili zvučni odgovor na njihovu spoznaju. Oni su saosećajno sastavljeni u videu u čast žrtvama srebreničkog genocida.”, izjavila je Lejla Kevrić.

VIDEO pogledajte na ovom linku!

Ovom prilikom, brojni kreativci su izdvojili svoje dragocjeno vrijeme kako bi naučili više o srebreničkom genocidu i stvorili su snažne odgovore. U projektu su učestvovali: Alexi Hernandez, Alicia SH Kuo, Andrew Morton, Cyrus Khan, BLM. Art, Elaine Xu, Ely Vargas, Isabella Isabeau, Kadin Kostelic, Ling Liu, Nora Liang, Scott Irving, Selene Woo, Thomas Goldstone, Molly Wei i Lejla Kevrić. 

Više informacija o projektu možete pronaći na instagram stranici: Srebrenica25_