Jašarsahić: Nadamo se uspostavljanju jače i dublje saradnje između predstavnika BiH i nas koji se bavimo kulturnim radom u dijaspori

0
544
Kenan Jašarspahić i Željko Komšić

Razgovarao: Fikret Tufek

O značaju odlaska u BiH Ansambla Saveza bh. Udruženja, predsjednik Saveza bh. Udruženja u Švedskoj Kenan Jašarspahić je kazao:

Želim da se zahvalim svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji prije svega projekta ”Ansambl Saveza bh. udruženja”, te svakako ove posjete koja je plod predanog rada naših aktivista. Čast je svakako biti u društvu sa predivnim mladim ljudima koji su i pored svojih velikih obaveza smogli snage i vremena da se angažuju i daju veliki doprinos očuvanju kulture i tradicije domovine Bosne i Hercegovine. Nadamo se uspostavljanju jače i dublje saradnje između predstavnika BiH i nas koji se bavimo kulturnim radom u dijaspori.

Koje su najznačajnije aktivnosti u budućem radu Saveza bh. udruženja u Švedskoj?

Od budućih aktivnosti vrijedi navesti održavanje 24. Savezne smotre kulture i školstva – govorni sadržaji: 05. oktobra 2019. u Gislavedu, te Savezna smotra kulture – muzički sadržaji 16. novembra 2019. godine u Värnamu, gdje će se održati i Svečana akademija povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine sa istaknutim gostima iz BiH.