Izmještanje migranata iz kampa “Vučijak” počinje večeras?

0
697

Izmještanje migranata iz kampa “Vučjak” kod Bihaća, prema informacijama bihaćke policije, trebalo da bi počne za nekoliko sati.

Na sastanku ministra bezbjednosti u Vijeću ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića i premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića, koji je održan u petak, rečeno je da će transport migranata iz kampa “Vučjak” u Blažuj početi 9. decembra.

U kasarnu Blažuj kod Sarajeva trebalo bi da bude prebačeno oko 350 migranata iz “Vučjaka”, čime će ovaj kamp biti raspušten.

Prema pisanju “Dnevnog avaza” jedna grupa migranata danas je pješke krenula iz “Vučjaka” na Plješevicu, planinu na granici izneđu BiH i Hrvatske, kao i da je Granična policija BiH vratila grupu od 15 migranata.

Isti izvor dodaje da se migranti kreću prečicama i ranije utabanim šumskim putevima, sa kojih lako mogu da se sakriju u slučaju da ih vide granični policajci.

Mnogi od migranata u kampu “Vučjak” danima su odbijali hranu i poručivali da ne žele da odu u druge kampove, jer je njihov cilj da odu u zemlje EU.

Mještani Blažuja u federalnoj opštini Ilidža najavili su u petak da će blokirati put prema kasarni da bi spriječili da se tu premjeste migranti iz bihaćkog kampa “Vučjak”.

fokus.ba