Hasan Salihamidžić od 2020. godine ima novu funkciju u Bayernu!

0
423
FRANKFURT AM MAIN, GERMANY - NOVEMBER 02: Hasan Salihamidzic, Sporting Director of Bayern Munich looks on prior to the Bundesliga match between Eintracht Frankfurt and FC Bayern Muenchen at Commerzbank-Arena on November 02, 2019 in Frankfurt am Main, Germany. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)

Hasan Salihamidžić unapređen je iz sportskog direktora u Upravni odbor njemačkog prvaka Bayerna.

Bivši bh. reprezentativac i nekadašnji igrač minhenskog kluba će zvanično u novi posao krenuti od ljeta 2020. godine, nakon što je prethodne tri godine uspješno radio kao sportski direktor.

Upravo odlazeći predsjednik kluba Uli Hoeness posebno cijeni Salihamidžića i smatra da bi neko poput njega trebao da bude među liderima ekipe.

“Salihamidžić je od ljeta 2017. do sada odradio odličan posao”, navodi se na sajtu Bayern.

“To se ne odnosi samo na profesionalni sektor, u kojem je on uglavnom odgovoran za sportski uspjeh posljednjih godina, već i na polju mladih i talentovanih igrača u omladinskom razvojnom centru Bayerna”, navodi se također.

“Nadzorni odbor stoga namjerava nastaviti saradnju s Hasanom Salihamidžićem i imenovati ga u Izvršni odbor od 1. jula 2020”, zaključeno je u saopštenju Bayerna.

Bracu su često i kritikovali posljednjih mjeseci, no imao je ogromnu podršku najjačih ljudi na Allianz-Areni, a čini se da oni najbolje vide šta je sve Jablaničanin uradio do sada, pa žele da bude uz klub i u godinama koje dolaze.