Gradska uprava: SDP širi lažnu informaciju o ukidanju 6. aprila kao Dana Grada Sarajeva

0
394

Nakon što je Kantonalni odbor SDP-a pozvao je građane i političke subjekte koji participiraju u Gradskom vijeću grada Sarajeva da se usprotive namjeri SDA i njenog gradonačelnika Abdulaha Skake da ukinu 6. april kao Dan Grada Sarajeva, stigla je reakcija iz Gradske uprave sa Skakom na čelu.

“Pozivamo Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije BiH u Sarajevu da odmah povuče saopćenje za javnost i javno se izvini bh. građanima zbog širenja lažne informacije o ukidanju 6. aprila kao Dana Grada Sarajeva! Dan Grada Sarajeva ostaje 6. april i to nikada neće biti dovedeno u pitanje. Lažna je i netačna tvrdnja KO SDP da postoji bilo kakva inicijativa za njegovo ukidanje. Pozivamo SDP da se upozna sa sadržajem dokumenata koje je usvojilo Gradsko vijeće Grada Sarajeva i da ne obmanjuje javnost”, saopćeno je.

Ova administracija Grada Sarajeva, dodaju, nije, niti će ikada relativizirati značaj historijskih datuma važnih za grad. Naprotiv, obilježavanje 6. aprila posljednjih je godina dobilo na posebnom intenzitetu, emocijama i značaju.

“Upravo na taj dan, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je otvorio novu Trebevićku žičaru koja je danas ponos Grada! Radi istine i javnosti, potrebno je ponovo naglasiti da postoji inicijativa čiji je nacrt usvojilo Gradsko vijeće Grada Sarajeva, a na bazi inicijative nevladinih organizacija da se utvrdi Dan osnivanja Grada Sarajeva. To ni na koji način ne mijenja činjenicu da je 6. april Dan Grada Sarajeva, kao što to ne mijenja ni već usvojena odluka da 5. april bude Dan početka opsade Grada Sarajeva”, saopćeno je.