Esma Num predstavila novi singl “Run”: U videospotu puste ulice Sarajeva

0
538

Nakon prvog singla “Mrvice sunca” kojim je Esma Num privukla pažnju publike, kreativna bosanskohercegovačka pjevačica sada je iznenadila novom pjesmom “Run” na engleskom jeziku koja, komentarišu mnogi, osvaja na prvo slušanje, piše klix.ba

Esma već dugo piše tekstove koje će, nada se, i otpjevati svojoj publici. I dok piše, govori nam kako često razmišlja na više jezika.

“Što bi se u narodu reklo, jezikara”, našalila se Esma u kratkom razgovoru za Klix.ba te nastavila, ponovo u svom stilu: “Trenutno se bavim mišlju da je prevedem i prepjevam, ali o tom po tom, ne žurim nigdje. Sljedeća pjesma, koju ću vjerovatno objaviti sredinom maja 2020., ponovo će biti na bosanskom jeziku, kao i ‘Mrvice sunca’. Ako kome treba prijevod za ‘Run’, neka me zaprati na bilo kojoj društvenoj mreži pa ćemo tamo o tome. A zapratite svakako, ako vam je dosadno… Ima i recepata i treninga. Svega”.

Kako su mnogi muzičari ostali uskraćeni za nastupe u vrijeme korone, tako su i pronašli vrijeme i nadahnuće za nove materijale. Esma nam kaže kako je izolacija bila prilika da se posveti pjesmama koje čekaju već tri godine.

“Kada sam je već privela kraju, nisam mogla čekati da i izolacija prođe. Ionako više ne znam koja je sedmica po redu”, dodaje Esma.

Novi singl “Run” dobio je i svoj videospot koji prikazuje puste i sablasne ulice Sarajeva u vrijeme pandemije.

“Sarajevo je uvijek inspiracija”, ističe Esma.

Na kraju, Esma kaže kako ništa ne bi bilo moguće bez pomoći njenih prijatelja i prijateljica.

“Nije ovo samo moje djelo. U konačnici, hvala Kolateralu koji je uradio mix i mastering pjesme, hvala Vladimiru Grizelju koji me trpio u svom studiju ‘Big Freeze Music’ te hvala Jasenku Korjeniću koji je pristao voziti se u automobilu kojim ja upravljam, u 5 ujutro. Hvala i vama koji ćete poslušati pjesmu. Družit ćemo se na svirkama kada prođe ova frtutma”, poručila je Esma.