Druženje uz pitu i bosansku kafu: Alma Zadić u društvu “Zelenih Jugosa” u Beču

0
381

Ministrica pravde Republike Austrije Alma Zadić razgovarala je jučer sa članovima pokreta “Zeleni Jugos” u Beču.

Ovo druženje proveli su uz dobru hranu i ukusnu kafu, navela je ministrica putem svog zvaničnog Facebook naloga. Na fotografijama koje je podijelila sa svojim pratiocima može se primijetiti da je ekipa uživala uz bosansku kafu i pitu.

image
Druženje Zelenih Jugosa/ Facebook

– Razgovarali smo o Beču i onome što pokreće oko 200.000 ljudi koji su povezani sa bivšom Jugoslavijom, ističe ministrica Zadić.

Inače, bečka podružnica Zelenih je osnovala pokret “Zeleni Jugos” sa željom da predstavljaju građane te zemlje koji su državljani bivših zemalja Jugoslavije, a ne pripadaju Evropskoj uniji.

image
Dobra hrana i ukusna kafa/ Facebook

Podsjećamo, Alma Zadić je rođena Tuzlanka, koja je sa porodicom stigla u Austriju tokom rata u Bosni i Hercegovin. U Beču je završila Pravni fakultet 2007. godine, a potom i praksu na Međunarodnom tribunalu za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije u Haagu. Školovala se i u Sjedinjenim Američkim Državama, a potom doktorirala pravo u Austriji. Od 2017. godine je bila zastupnik u austrijskom parlamentu, najprije za listu Pilc, da bi se na prošlim izborima kandidirala za Zelene.

Moja BiH