Drago Pilsel poručio Grabar-Kitarović: Nećeš, gaduro, razbiti BiH!

0
453

Posjeta predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović Bosni i Hercegovini, oštra retorika i otvoreno ignoriranje zvaničnog Sarajeva, te odavanje počasti osuđenom ratnom zločincu Sobodnu Praljku, iznova su otvorili pitanje odnosa naše zemlje i susjedne Hrvatske.

Iako analitičari upozoravaju da Grabar-Kitarović ne bira sredstva da bi obnovila mandat u Pantovčaku, te da su njezine provokacije usmjerene na prikupljanje glasova u famoznoj 13. izbornoj jedinici, odnosno Hercegovini i srednjoj Bosni, sada je sasvim jasno da je takva politika prema Bosni i Hercegovini i opasna i krajnje nedobronamjerna.

Kao takvu su je porepozanli i hrvatski protemokratski aktivisti, novinari, borci za ljudska prava. Tim prije jer upravo Hrvatska na čelu sa Kolindom Grabar-Kitarović za manje od mjesec dana preuzima predsjedavanje Europskom unijom.

Jedan od intelektualaca koji otvoreno upozoravaju na krajnje negativan odnos

Grabar-Kitarović prema susjedima jeste i urednik portala Autograf.hr Drago Pilsel. On je sinoć na Twitteru oštro je osudio retoriku predsjednice RH prema Bosni.

Kolinda Grabar-Kitarovic u Bugojnom u crkvi kazala je tim b-h Hrvatima da je ona njihova predsjednica. Baš kao i zločinac Tuđman ona nastavlja razarati Bosnu i Hercegovinu. Dižem glas protiv njena barbarstva: nećeš, gaduro, razbiti BiH! pic.twitter.com/D312NgeJiA— Drago Pilsel (@dragopilsel) December 1, 2019

”Kolinda Grabar-Kitarović u Bugojnu u crkvi kazala je tim bh. Hrvatima da je ona njihova predsjednica. Baš kao i zločinac Tuđman (Franjo) ona nastavlja razarati Bosnu i Hercegovinu. Dižem glas protiv njena barbarstva: Nećeš, gaduro, razbiti BiH!”, napisao je Pilsel.

Tonino Picula, izvjestitelj Evropskog parlamenta za Zapadni Balkan kazao je u u intervjuu za naš portal da je za ”tango potrebno dvoje”, te da je potrebno više uvažavanja u međusobnim odnosima. Nažalost, njegove poruke se ne čuju na Pantovčaku. Štaviše, retorika prema Bosni i Hercegovini se čak i zaoštrava, uz otvoreno korištenje položaja u Evropskoj uniji i NATO-u. Evropske vrijednosti, nema šta!?

radiosarajevo.ba