Dozvoljena publika na mečevima “Zmajeva” sa Sjevernom Irskom i Holandijom

0
300

Nakon što je Izvršni odbor Evropske fudbalske federacije (UEFA) u četvrtak donio odluku o djelimičnom povratku gledalaca na stadione, u kontekstu sprovođenja ove odluke, rukovodstvo Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH danas se sastalo sa predstavnicima Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Iz N/FSBiH navode da su na sastanku održanom na stadionu Grbavica u Sarajevu, precizirani detalji oko povratka gledalaca na utakmice koje reprezentacija BiH igra 8. oktobra sa Sjevernom Irskom u polufinalu baraža za plasman na EURO 2020, te protiv Holandije 11. oktobra u Ligi nacija.

Zaključeno je da se omogući djelimično prisustvo gledalaca na ovim utakmicama uz striktno poštovanje “UEFA-inih minimalnih zdravstvenih i higijenskih uslova za povratak gledalaca“, te uz obaveznu primjenu zdravstvenih i sigurnosnih mjera koje zahtijevaju lokalne vlasti.

Ukupan broj dostupnih ulaznica neće biti veći 2.000, a informacija o distribuciji ulaznica biće naknadno objavljena, istakli su iz N/FSBiH. Duel BiH sa Sjevernom Irskom igraće se na stadionu Grbavica, a protiv Holandije na zeničkom Bilinom polju.