“Došao sam u Ameriku i pokorio je. Sad odlazim, a vi se vratite bejzbolu”

0
491

Nakon godinu i osam mjeseci, 58 utakmica i 53 gola, od kojih su mnogi bili remek-djela, Zlatan Ibrahimović je objavio kraj saradnje s LA Galaxyjem.

Odlazak iz osmog kluba u karijeri i Amerike balkanski šoumen sa švedskim državljanstvom objavio je u svom stilu na Twitteru.

I came, I saw, I conquered. Thank you @lagalaxy for making me feel alive again. To the Galaxy fans – you wanted Zlatan, I gave you Zlatan. You are welcome. The story continues…Now go back to watch baseball pic.twitter.com/kkL6B6dJBr— Zlatan Ibrahimović (@Ibra_official) November 13, 2019

“Došao sam, vidio i pokorio. Hvala LA Galaxyju što mi je omogućio da se opet osjećam živim. Navijači Galaxyja, željeli ste Zlatana, dao sam vam Zlatana. Nema na čemu. Priča se nastavlja. A vi se vratite gledati bejzbol.” Ibrino obraćanje podanicima izazvalo je stotine tisuća reakcija na ovoj društvenoj mreži.

Ko je “nosio gaće” u odnosu Zlatana i LA Galaxyja vidljivo je i po tome što je njegov dosadašnji klub vijest o odlasku superzvijezde objavio 40 minuta nakon Ibre.

NEWS | #LAGalaxy and @Ibra_official agree to mutually part ways: https://t.co/XpilZfVdzD pic.twitter.com/YyOql0QOVG— LA Galaxy (@LAGalaxy) November 13, 2019

Usprkos tome što je prije mjesec dana napunio 38 godina, Ibrahimoviću ne fali ponuda. Don Garber, povjerenik MLS-a, prošle sedmice otkrio je da se Zlatan vraća u Milan, a povezuje ga se i s Napolijem te Bolognom.