Biciklistkinja Lejla Tanović državna prvakinja u maratonu

0
485

Četverostruka balkanska prvakinja i najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović odnijela je pobjedu na utrci XCM Herzegovina koja se održala u nedjelju u parku prirode Blidinje, a utrka se ujedno bodovala za državno prvenstvo u maraton disciplini.

Stazu dužine 52 km sa visinskom razlikom od 1.000 metara Tanović je prešla za 2 sata i 18 minuta. Ovo je ukupno 14. titula za našu biciklistkinju i time je pokazala da se nalazi u sjajnoj formi s obzirom da je nakon nastavka sezone zabilježila četiri pobjede.

“Izuzetno sam sretna pobjedom ali i time da uprkos epidemiološkoj situaciji imamo zaista sjajna takmičenja u našoj državi. Iako maraton nije moja primarna disciplina sa trenerom sam donijela odluku da od početka vozim zajedno sa muškom konkurencijom i na taj način pokažem maksimum svojih sposobnosti. Upravo radi toga ovo je bila jedna od težih utrka koje sam vozila, međutim pokazatlj moje forme je treće ukupno vrijeme u svim kategorijama za mali maraton”, rekla je Tanović.

Tanović je osvajanjem titule u maraton disciplini do sada odnijela pobjedu na svim takmičenjima u BiH, te se trenutno nalazi na vodećem mjestu Premijer lige BiH. Naredni izazov za našu takmičarku je UCI C1 utrka u Francuskoj koja je planirana za sredinu augusta.

klix.ba