Akcija “Var”: Pet osoba prenoćilo u prostorijama SIPA-e

0
369

Pripadnici SIPA-e jučer su počeli akciju kodnog naziva “Var” protiv osoba za koje se sumnja da su umješane u namještanje utakmica u BiH.

SIPA je jučer potvrdila da je uhapšeno jučer 12 osoba, te da su izvršeni pretresi na nekoliko lokacija. Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su polčinila krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine “Organizovani kriminal” i člana 383. KZ Federacije BiH “Zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja”, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 380. KZ Federacije Bosne i Hercegovine „Primanje dara i drugih oblika koristi”.

Kako piše jutros Klix.ba u prostorijama SIPA-e prenoćili su Vladimir Dominiković, Ilija Živković, Anto Bilješko, Kenan Bajraktarević i Fuad Zahirović.

Oni će danas biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH zbog sumnje da su učestvovali u namještanju utakmica. Ostale osobe koje su jučer bile uhapšene u akciji “Var” nakon odluke postupajućeg tužitelja puštene su na slobodu, a njih pet zadržano je u pritvoru.

U jučerašnjoj akciji uhapšeni su: Ilija Živković, Salem Prolić, Vladimir Dominković, Irfan Durić, Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Kenan Bajraktarević, Ante Bilješko, Fuad Zahirović, Marko Brezović, Mario Grgić i Anto Kobaš.