Ahmedhožićev otac jasno poručio NSBiH: Ako se budete zezali igrat će za Švedsku

0
398

Mladi fudbaler Anel Ahmedhodžić odlično igra u dresu Malmea u posljednje vrijeme i zbog toga se u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine trude da ga nagovore da u budućnosti nosi bh. dres.

Naime, Ahmedhodžić je prošao omladinske kategorije Švedske, ali još uvijek ima mogućnost da promijeni sportsko državljanstvo i zaigra za BiH. Nedavno je njegov otac Mirsad izjavio da su obavljeni razgovori s NSBiH, odnosno Misimovićem i Bajevićem.

Činilo se tada da je situacija završena što se tiče Ahmedhodžića, te da će on nositi u budučnosti dres naše reprezentacije. Ipak, njegov otac se ponovo oglasio i poručio da je još uvijek sve otvoreno.

Naime, Nova BH objavila je sinoć da će još jedan igrač iz Švedske, Dennis Hadžikadunić, igrati za BiH što je i sam potvrdio. Na tu objavu na Twitteru oglasio se i Mirsad Ahmedhodžić koji je otkrio da u vezi njegovog sina još nije ništa završeno, te da uskoro stiže zadnji voz.

“Za Anela nije potvrđeno, moguće da će igrati za Švedsku ako se budete zezali. Zadnji voz je uskoro i odlučite se šta želite. Topli pozdrav, Mirsad”, poručio je otac mladog igrača Malmea.

sportsport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here