Ahmedhodžić pred Šveđanima više ne krije svoj najveći san sa Bosnom i Hercegovinom

0
155

Anel Ahmehodžić je prošao sve omladinske selekcije Švedske, ali je odlučio da nastupa za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ahmedhodžić je rođen u Švedskoj, ali su mu roditelji iz BiH pa je nakon nešto dužeg razmišljanja prihvatio poziv NFSBiH i kako sada stvari stoje napravio pravu stvar.

Ovaj 22-godišnjak koji slovi za najboljeg štopera švedskog prvenstva je prije nekoliko dana u meču kvalifikacija za SP protiv Ukrajine postigao i prvijenac u dresu bh. reprezentacije.

“To je najljepša stvar koja mi se desila do sada. Poseban osjećaj”, rekao je Ahmedhodžić na početku razgovora za švedske medije.

“U reprezentaciji imam nešto ofanzivniju ulogu i idem nešto više s loptom naprijed u odnosu na igru u Malmeu. U Bosni sam malo ofanzivniji. Dobio sam instrukcije da stalno izlazim naprijed, bilo je puno trčanja gore-dole.”

Kazao je da je njegov gol bio od velikog značaja i da mu se dopada uloga u reprezentaciji.

“Bio je to veoma važan gol. Da nismo osvojili bod, šanse ne bi bilo toliko dobre da odemo na Svjetsko prvenstvo. To je nešto veoma veliko, nemoguće za opisati, bio sam veoma sretan.”

“Za ulogu u reprezentaciji je potrebno više napora, teže je. Sviđa mi se da idem više naprijed i što imam veće učešće u ofanzivi.”

Ahmedhodžić je Šveđanima jasno poručio da mu je san sa Zmajevima otići na Svjetsko prvenstvo.

“Sada je sve u našim rukama. Ako pobijedimo Finsku i odigramo neriješeno s Ukrajnom idemo u Baraž. Moj san je da odvedem Bosnu na Svjetsko prvenstvo”, poručio je sjajni štoper.

sportsport.ba