Članovi delegacije Saveza bh. udruženja u posjeti Rotterdamu

0
1685

U Periodu od 22. do 24. novembra u Rotterdamu (Holandija) održava se sastanak članova Glavnog odbora Svjetskog saveza dijaspore BiH, a domaćin sastanka je Platforma BiH.

Pored redovnih aktivnosti koje su predviđene planom rada za 2019. godinu članovi GO SSDBiH će boraviti u posjeti ambasadi BiH u Den Hagu. Prijemu će prisustvovati i ambasadorica BiH u Holandiji, njena ekselencija Mirsada Čolaković.

U subotu 23. novembra 2019. godine članovi GO SSD BiH će boraviti u posjeti udruženju BIHRO. Prigodnim kulturno-umjetničkim programom obilježava se Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

U programu će učestvovati folklor i hor, kao i dječiji program. Poslije oficijelnog dijela planiran je zabavni program, a zabavu će uveličati Blimp Band iz Rotterdama. Ovom prigodom, Platforma BiH će dodijeliti priznanja pojedincima i organizacijama koje su svojim djelovanjem dale značajan doprinos bh. društvu u Holandiji i u Bosni i Hercegovini.

Članovi delegacije Saveza bh. udruženja se ovom prilikom zahvaljuju organizatoru SSD BiH i vrijednim domaćinima Platformi BiH, te udruženju BIHRO na srdačnom dočeku i gostoprimstvu.