IZ NAŠIH DOMOVINA

IZ NAŠIH DOMOVINA

subota, 01 Mart 2014 07:10

ČESTITKE ZA DAN NEZAVISNOSTI

By

Poštovani građani Bosne i Hercegovine

U ime Saveza bosanskohercegovačkih udruženja u Švedskoj i u moje lično ime želim Vam sretan Dan nezavisnosti drage nam domovine Bosne i Hercegovine.
Azra Jelačić
predsjednica BHRF-a

ponedjeljak, 24 Februar 2014 21:47

Haris i bh. hokejaši

By

Jedna od glavnih uzdanica hokejaških Zmajeva je golman Haris Bećirbegović, mladić rođen u Sarajevu koji već godinama s mnogo uspjeha nosi dresove klubova u jednoj od najsnažnijih liga na svijetu.

Švedska novinarka Annika Hamrud, koja je jučer žestoko odgovorila švedskim profesorima koji su, osvrćući se na njene članke o masovnoj grobnici Tomašica, negirali genocid u Bosni i Hercegovini, izjavila je kako profesori nisu uspjeli da izmanipuliraju javnost u toj zemlji, jer većina građana vjeruje da se u Bosni i Hercegovini desio genocid, kao i drugi teški zločini.

Jedanaesto po redu Svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u malom fudbalu/nogometu, futsalu, u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine bit će održano u Ljubljani od 22-24. maja 2014. godine. 

Ako je iko u ovim zlohudim vremenima za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu ubrizgao injekciju najboljeg eliksira za naše duše, onda je to u ovom vremenu uradio- Goran Milić!

nedjelja, 19 Januar 2014 20:32

Zainteresovani ste za Brazil i Zmajeve?

By

Pogledajte ponudu Relax-toursa iz Sarajeva...

21. januara ove godine čitanjem optužnice pred Banjalučkim Okružnim sudom počelo je suđenje dvojici agresorskih vojnika optuženih za zločine nad Bošnjacima u Banja Luci tokom agresije na BiH. Od trojice optuženih samo dvoje su se našli pred Sudom, jer trećeg štite vlasti Kraljevine Švedske čiji je i državljanin!

Heinrich Heine Profesora Dževada Karahasana pamtim po čudesnom završetku jedne kolumne u "Oslobodjenju", negdje na početku rata u Sarajevu, koja je bila upućena svima i sadržavala neslućenu ironiju sudbine koja nas je zadesila: "Srešćemo se kod Pozorišta u 5 sati po završetku rata!"

gorke su riječi su Edina Cibre, člana Udruženja Maloljetni borci Armije RBiH – Općina Novi Grad-Sarajevo. 

ponedjeljak, 25 Novembar 2013 13:28

Kako se voli domovina?

By

Domovina se voli kada se za nju boriš

Domovina se voli kada je drugom ne daš

STATISTIKA POSJETA

Broj pregleda članaka
290429

TRENUTNO ONLINE

Ko je na portalu: 145 gostiju i nema prijavljenih članova

BHRF

 

Kontakt

Savez BiH udruženja u Švedskoj

Adresa: Box 2293, 600 02 Norrköping, Sverige
Telefon: +46(0)11 166622 ili +46(0)11 166933

Naše prostorije možete posjetiti na adresi Slottsgatan 134, 60222 Norrköping svakim radnim danom od 10-17 ili nam možete poslati poruku putem naše forme za kontakt.

Socijalni mediji