IZ NAŠIH DOMOVINA

IZ NAŠIH DOMOVINA

ponedjeljak, 03 Mart 2014 11:40

Po pravdu i do Strazbura

By

Muhamed PršešBHDINFODESK iz Birminghama prije godinu dana obavijestio je bosankohercegovačku javnost o otimačini bošnjačke zemlje u Višegradu na kojoj je napravljen Andrićgrad.

subota, 01 Mart 2014 07:10

ČESTITKE ZA DAN NEZAVISNOSTI

By

Poštovani građani Bosne i Hercegovine

U ime Saveza bosanskohercegovačkih udruženja u Švedskoj i u moje lično ime želim Vam sretan Dan nezavisnosti drage nam domovine Bosne i Hercegovine.
Azra Jelačić
predsjednica BHRF-a

ponedjeljak, 24 Februar 2014 21:47

Haris i bh. hokejaši

By

Jedna od glavnih uzdanica hokejaških Zmajeva je golman Haris Bećirbegović, mladić rođen u Sarajevu koji već godinama s mnogo uspjeha nosi dresove klubova u jednoj od najsnažnijih liga na svijetu.

Švedska novinarka Annika Hamrud, koja je jučer žestoko odgovorila švedskim profesorima koji su, osvrćući se na njene članke o masovnoj grobnici Tomašica, negirali genocid u Bosni i Hercegovini, izjavila je kako profesori nisu uspjeli da izmanipuliraju javnost u toj zemlji, jer većina građana vjeruje da se u Bosni i Hercegovini desio genocid, kao i drugi teški zločini.

Jedanaesto po redu Svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u malom fudbalu/nogometu, futsalu, u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine bit će održano u Ljubljani od 22-24. maja 2014. godine. 

Ako je iko u ovim zlohudim vremenima za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu ubrizgao injekciju najboljeg eliksira za naše duše, onda je to u ovom vremenu uradio- Goran Milić!

nedjelja, 19 Januar 2014 20:32

Zainteresovani ste za Brazil i Zmajeve?

By

Pogledajte ponudu Relax-toursa iz Sarajeva...

21. januara ove godine čitanjem optužnice pred Banjalučkim Okružnim sudom počelo je suđenje dvojici agresorskih vojnika optuženih za zločine nad Bošnjacima u Banja Luci tokom agresije na BiH. Od trojice optuženih samo dvoje su se našli pred Sudom, jer trećeg štite vlasti Kraljevine Švedske čiji je i državljanin!

Heinrich Heine Profesora Dževada Karahasana pamtim po čudesnom završetku jedne kolumne u "Oslobodjenju", negdje na početku rata u Sarajevu, koja je bila upućena svima i sadržavala neslućenu ironiju sudbine koja nas je zadesila: "Srešćemo se kod Pozorišta u 5 sati po završetku rata!"

gorke su riječi su Edina Cibre, člana Udruženja Maloljetni borci Armije RBiH – Općina Novi Grad-Sarajevo. 

STATISTIKA POSJETA

Broj pregleda članaka
292853

TRENUTNO ONLINE

Ko je na portalu: 152 gostiju i nema prijavljenih članova

BHRF

 

Kontakt

Savez BiH udruženja u Švedskoj

Adresa: Box 2293, 600 02 Norrköping, Sverige
Telefon: +46(0)11 166622 ili +46(0)11 166933

Naše prostorije možete posjetiti na adresi Slottsgatan 134, 60222 Norrköping svakim radnim danom od 10-17 ili nam možete poslati poruku putem naše forme za kontakt.

Socijalni mediji