IZ NAŠIH DOMOVINA

IZ NAŠIH DOMOVINA

četvrtak, 19 Juni 2014 23:10

Jedanaest u pola

By

Fadila Nura HaverPiše:  Fadila Nura Haver /preuzeto iz Slobodne Bosne /

Svratila sam na ćevape. Kad je dernek, nek‘ i hala gori. Kad ono, u ćevabdžinici Mrkva: Brazilska porcija - 11 u pola! Deset plus jedan gratis za glasnije navijanje. Svi suvremeni vodiči do uspjeha uče nas da uspjeti ne znači tek biti dobar u nečemu, nego biti sjajan. A da bi bio sjajan moraš dati sve od sebe, pa još malo više

Nakon uspješno organiziranog „Prvog biznis foruma sa bh. dijasporom - BHdiaFor 2013“, sa preko 300 priznatih učesnika iz zemlje i inostranstva, čast i zadovoljstvo nam je pozvati Vas da prisustvujete na: 

O tome šta je MDD Merhamet Sverige uradio do 5. juna predsjednik ing. Fehim Halilović:

Bosanci i Hercegovci u Sloveniji, tačnije, članovi Društva bosansko-hercegovskega in slovenskega prijateljstva ”Ljiljan” iz Ljubljane bili su domaćini XI svjetskog prvenstva bh. iseljeništva u futsalu. 

Sedmi kongres Svjetskog saveza dijaspore BiH održan je u Sarajevu u petak 6.juna i subotu 7.juna 2014. godine. 

utorak, 03 Juni 2014 19:17

7. Kongres dijaspore BiH Sarajevo

By

U organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine, u Sarajevu će od 6. do 8. juna ove godine biti održan7. kongres dijaspore Bosne i Hercegovine čiji su pokrovitelji predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Obavještavamo Vas da će se u sklopu XI. svjetskog prvenstva BiH dijaspore u futsalu u sportskoj dvorani Kodeljevo u Ljubljani 23-24 maja, Društvo Ljiljan i SSDBIH  organizirati  prikupljanje sredstava za za hitnu pomoć gradjanima  u najugroženijim područjima zemlje.

Pozivamo sve one koji nisu našli način da dostave svoje pakete u BiH  da pročitaju ovaj tekst:

"Kultura je ono što ostaje i kada se sve drugo izgubi", 

Snažne eksplozije, zvuci granata, tramvaji gore na Skenderiji, panika... 

STATISTIKA POSJETA

Broj pregleda članaka
305785

TRENUTNO ONLINE

Ko je na portalu: 65 gostiju i nema prijavljenih članova

BHRF

 

Kontakt

Savez BiH udruženja u Švedskoj

Adresa: Box 2293, 600 02 Norrköping, Sverige
Telefon: +46(0)11 166622 ili +46(0)11 166933

Naše prostorije možete posjetiti na adresi Slottsgatan 134, 60222 Norrköping svakim radnim danom od 10-17 ili nam možete poslati poruku putem naše forme za kontakt.

Socijalni mediji