IZ SAVEZA I UDRUŽENJA

IZ SAVEZA I UDRUŽENJA

ponedjeljak, 30 April 2012 00:00

Dobrodošli na Smotru

By

ImageDanas je dan naše Smotre kulture i stvaralaštva, naš Kulturfestival. Danas dolazite u Växjö i mi, članovi udruženja „Ljiljan“ ćemo dati sve od sebe da budemo dobri domaćini i da nam ovo naše druženje ostane u prijatnoj uspomeni. U jednom dijelu nam možete i Vi pomoći a to je u poštivanju  navedenih vremenskih termina. 

 

četvrtak, 26 April 2012 00:00

Četvrto mjesto i u Italiji

By

ImageU borbi za treće mjesto ovaj smo put zaustavljeni od Irske. Izgleda da smo se pretplatili, kako neko u šali reče, na četvrto mjesto - uvijek tako blizu jednoj od medalja ali i volje i snage ponestane kad se odlučuje o plasmanu među tri najbolje ekipe.

 

(Pogledajte fotoalbum iz Italije )

 

 

 

ImageZahvaljujemo se našem saradniku Mirsadu Sačiću na fotografijama sa ove Smotre.

Pogledajte Mirsov album i pročitajte izvještaj Muhameda Kapetanovića.

ImageNajveće udruženje Bosanaca i Hercegovaca u Švedskoj održalo je 18.marta svoju redovnu skupštinu. 857 prošlogodišnjih članova svjedoči o širokoj podršci koje ovo udruženje ima u Malmöu.

 

 

 

 

utorak, 17 April 2012 00:00

Naše nade

By

ImageOsam momaka ima samo jedan cilj: Biti među tri najbolje ekipe na Devetom svjetskom prvenstvu bh. dijaspore u malom fudbalu u Italiji. Ovaj tim je sigurnom igrom osvojio prvo mjesto na finalnom turniru koji tradicionalno organizuje Savez bh. udruženja u Švedskoj.

 

 

ImageTradicionalne sportske igre bh. udruženja regije Västra Götaland, ove godine su održane u Göteborgu i na njima je učestovalo preko 170 sportista iz bh. udruženja: ”Hjällbo IF”, ”Bosna IF”, ”Ljiljan”, ”Bosona”, ”Dukat”, ”Kic Bosna" Bergsjön, svi iz Göteborga, te ”Bosna" Nödinge, ”Bosna" Borås i ”Una" Skövde.

Učesnici smotre, svoja sportska umjeća pokazali su u košarci, u fudbalu (juniori, seniori i veterani), stolnom tenisu i šahu.

 

Image"Njegova diplomatija u toku i nakon rata je veliki primjer dvostrukog morala. Svi oni koji su tada imali moć odlučivanja i nisu uradili to što su mogli, sada moraju živjeti s posljedicama da su mnogi životi izgubljeni", kaže Azra Jelačić, predsjednica Saveza bh.udruženja u Švedskoj za SvD.se.

 

 

ImageU velikoj dvorani ”Kortedala Forum” u Göteborgu, 6.aprila je održana kulturna manifestacija regije Göteborg (Västra Götaland), na kojoj su učestvovala BH udruženja: ”Una” Skövde, ”Behar” Göteborg, ”Bosna” Borås, ”Bosanka” Skövde, ”IF Hjällbo” Göteborg, ”Dukat” Göteborg i djeca osnovnih škola iz Göteborga i Boråsa.

 

 

petak, 06 April 2012 00:00

40.000 za pomoć rodnoj Vrbanji

By

Na 11. Susretu Vrbanjaca u Švedskoj u Malmöu 31. marata 2012. okupilo se oko 250 Vrbanjaca iz Švedske, Danske, Njemačke i Austrije. Od rata do sada Vrbanjci iz Švedske pomogli su Vrbanju, prigradsko naselje kod Banjaluke, sa ca 1,5 milion kruna kroz različite akcije i okupljanja.

utorak, 03 April 2012 00:00

Ostvarenje preuzetih obaveza

By

ImagePosljednjeg martovskog dana u udruženju „Bosanska Krajina“ održan je zajednički Workshop (radionica ) Saveza bh.udruženja (BHRF)  i Trezvenjačke organizacije NBV. Cilj ove radionice bio je prikupiti razmišljanja i ideje o razvoju Saveza te realizaciji potpisanog sprazuma o saradnji između ove dvije organizacije.

 

 

STATISTIKA POSJETA

Broj pregleda članaka
301311

TRENUTNO ONLINE

Ko je na portalu: 86 gostiju i nema prijavljenih članova

BHRF

 

Kontakt

Savez BiH udruženja u Švedskoj

Adresa: Box 2293, 600 02 Norrköping, Sverige
Telefon: +46(0)11 166622 ili +46(0)11 166933

Naše prostorije možete posjetiti na adresi Slottsgatan 134, 60222 Norrköping svakim radnim danom od 10-17 ili nam možete poslati poruku putem naše forme za kontakt.

Socijalni mediji