Prvo mjesto ”Bosna” Borås Featured

24 Decembar 2017

Bosna Borås

 

Turnir U Norrköpingu

 

Izborni malonogometni turnir Saveza bh. udurženja u Švedskoj održan je u subotu 9. decembra u Norrköpingu. Učestvovalo je devet ekipa koje su stigle iz nekoliko udruženja. Najbolju igru i efikasnost åpokazali su prvotimci ekipe ”Bosna” Borås koji su nakon cjelodnevnog takmičenja osvojili prvo mjesto i ponovo će predstavljati Savez iz Švedske na turniru Svjetskog saveza dijaspore BiH. Podsjećamo, ekipa iz Boråsa peti put je prvak Švedske, čime su pokazali dominaciju na terenu i kontinuitet dobrih igara.

 

Grupa A

 

Ekipe su bile podijeljene u grupe A i B. U grupi A nalazili su se: BSK Västerås, FC ”Romer”, ”Testa Stör” i ”Bosna” Örebro. U prvoj utakmici ove grupe BSK Västerås bilježi pobjedu i pobjeđuje FC Romer sa 3-1. Rezultati narednih utakmica: ”Bosna” Örebro – BSK Västerås 0-0, FC ”Romer” – ”Testa Stör” 3-7, BSK Västerås – ”Testa Stör” 3-2, ”Bosna” Örebro – FC ”Romer” 2-1, ”Testa Stör” – ”Bosna” Örebro 2-2.

U ovoj grupi trebala je da učestvuje još jedna ekipa (NIF Bosna2) ali su odustali od natjecanja pred sami početak turnira pa su pojedinačni rezultati registrovani sa 3-0 u korist ekipa  grupe A koje su se pojavile u odigravanju. Nakon svih utakmica prvo mjesto u grupi osvaja BSK Västerås sa 10 poena, na drugom mjestu je ”Bosna” Örebro sa osam poena, treće mjesto pripada ”Testa Stör” uz sedam poena. Četvrto mjesto grupe A zauzima FC”Romer” sa tri poena.

 

Grupa B

 

Grupa B sastojala se od narednih ekipa: ”Bosna” Borås, Željo, NIF Bosna1, NFK, NFKB. ”Bosna” Borås pobjeđuje Želju u prvoj utakmici ove grupe sa 2-0. Rezultati narednih utakmica: NIF Bosna 1 – NKPG FutsalB 2-0, NKPG Futsal - ”Bosna” Borås 1-0, Željo – NIF Bosna1 2-0, NKPG FutsalB-NKPG Futsal 1-3, ”Bosna” Borås – NIF Bosna1 4-1, NKPG Futsal – Željo 2-0, NKPG FutsalB - ”Bosna” Borås 0-1, NIF Bosna 1 – NKPG Futsal 1-2, Željo – NKPG FutsalB 8-2.

Na prvom mjestu grupe B plasirana je ekipa NKPG Futsal sa 12 poena, drugo mjesto pripada ”Bosna” Borås sa devet poena, Željo je na trećem mjestu sa šest poena, NIF Bosna1 je na četvrtoj poziciji sa tri poena a na posljednjem mjestu je ekipa NKPG FutsalB bez osvojenih bodova. 

 

Polufinalne utakmice

 

Najbolje četiri ekipe iz dvije grupe odigrale su polufinalne susrete. ”Bosna” Borås bilježi pobjedu od 1-0 u utakmici sa BSK Västerås. U drugoj polufinalnoj utakmici bolje su se snašli igrači ”Bosna” Örebro koji sa 1-0 idu dalje u utakmici odigranoj protiv NKPG Futsal.

 

Finale turnira

 

Nakon 16 zanimljivih utakmica u kojima je pokazana dobra igra najbolje su se snašli i stigli do finala turnira ”Bosna” Örebro i ”Bosna” Borås. Par minuta prije kraja finalne utakmice ”Bosna” Borås postiže svoj prvi pogodak pa je ekipa  ”Bosna” Örebro pokušala da odigra posljednje minute bez golmana i sa šest igrača u napadu. Bili su blizu izjednačenja ali su se igrači ”Bosna” Borås odlično snašli i do kraja utakmice postigli još dva gola za konačni rezultat i pobjedu od 3-0.

”Bosna”  Borås još jednom će predstavljati Savez bh. udruženja u Švedskoj na turniru Svjetskog saveza dijaspore BiH koji će biti odigran 2018. godine.

                                                                                                           Elmin Zeba

 

Nedim Drešević

Odličnu igru na Izbornom turniru Saveza pokazao je Nedim Drešević prvotimac ekipe ”Bosna” Borås. Nedim je postigao najviše pogodaka za svoju ekipu i tako na najbolji način pomogao u osvajanju još jedne titule.

 ------------------------------------------------------------------------------------------

Zahvalnica

Savez bh. udruženja u Švedskoj se posebno zahvaljuje Udruženju ”BiH” Norrköping, NIF Bosna Norrköping i Aktivu žena ”Safir” na velikoj pomoći u organizaciji turnira. Da sve bude u najboljem redu brinula se i tehnička ekipa turnira na čelu sa Mufadom Bajraktarevićem kao oficijelnim spikerom turnira i Muhamedom Cerićem koji se bavio registracijom rezultata i utakmica.  

Muhamed Cerić i Mufad Bajraktarević

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Folklor

 Folklor

Nastup u pauzi između utakmica imali su i članovi Folklornog ansambla Udruženja ”BiH“ Norrköping  predstavivši se narodnim igrama Bosne i Hercegovine.

Read 840 times Last modified on ponedjeljak, 25 Decembar 2017 05:35

STATISTIKA POSJETA

Broj pregleda članaka
307464

TRENUTNO ONLINE

Ko je na portalu: 45 gostiju i nema prijavljenih članova

BHRF

Kontakt

Savez BiH udruženja u Švedskoj

Adresa: Box 2293, 600 02 Norrköping, Sverige
Telefon: +46(0)11 166622 ili +46(0)11 166933

Naše prostorije možete posjetiti na adresi Slottsgatan 134, 60222 Norrköping svakim radnim danom od 10-17 ili nam možete poslati poruku putem naše forme za kontakt.

Socijalni mediji