Turnir u Norrköpingu Featured

18 Oktobar 2017

Sa sjednice Odbora za sport

 

Nagradni fond od 8.000 kruna – Šansa za igrače koji žele igrati u reprezentaciji Saveza

 

Informacije o turniru:

 

Mjesto održavanja: Ektorpshallen, Trestegsgatan 4 Norrköping

Početak: subota 9. decembar u 9 sati

Broj ekipa: 16

Kotizacija: 1.500 kruna

Prijave ekipa: najkasnije do 6. decembra

Nagradni fond: 8.000 kruna

Ulaznice: 20 kruna

 

Početkom decembra ove godine Savez bh. udruženja u Švedskoj zajedno sa NIF ”Bosna” Norrköping u saradnji sa Udruženjem ”BiH” Norrköping organizuje Izborni malonogometni turnir.

Pripreme za turnir su u toku i zato je u Norrköpingu u subotu 14. oktobra održan sastanak na kojem su u ime Saveza bh. udruženja u Švedskoj prisustvovali Fatima Veladžić, Muhamed Cerić, Mufad Bajraktarević, Nedžad Mulazimović i Muhamed Mujakić. Iz NIF ”Bosne” stigli su Adis Purić, Salih Kaltak i Branko Tomić dok je Udruženje ”BiH” Norrköping predstavljao predsjednik Adil Ramić. 

Adis Purić iz NIF ”Bosne” istakao je zahvalnost za povjerenje u organizaciji turnira.

- Zajedno sa Savezom obavit ćemo sve pripreme i pobrinuti se za realizaciju turnira. Sportska dvorana za odigravanje utakmica već je obezbijeđena i radi se Ektorpshallen u Norrköpingu koja ima odličnu lokaciju, popratne sadržaje i kapacitete koji odgovaraju potrebama turnira. Obavljen je kontakt i sa sudačkom organizacijom kako bismo dobili profesionalne sudije i obezbijedili korektno i fer suđenje utakmica – naglasio je Purić.

Turnir u Norrköpingu otvorenog je tipa i mogu se prijaviti sve zainteresovane ekipe o čemu je govorio Muhamed Cerić koordinator Odbora za sport BHRF-a.

- Pored toga što su na turnir dobrodošle sve ekipe i pojedinci mora se istaći da dajemo prednost ekipama sa bh.predznakom, to jest sportskim kolektivima koji djeluju pri bh. udruženjima u Švedskoj. Ovaj turnir ustvari je izbornog karaktera i nakon njegovog održavanja izvršit ćemo selekciju igrača koji će biti u reprezentaciji Saveza bh. udruženja u Švedskoj na narednom malonogometnom prvenstvu u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore BiH. Treba podsjetiti da će u pomenutu reprezentaciju biti izabrani igrači koji su članovi nekog od bh. udruženja u Švedskoj što je i prvi uslov za igranje u reprezentaciji Saveza – istakao je Cerić.

Puni doprinos i pomoć održavanju turnira pružio je predsjednik Udruženja ”BiH” Norrköping Adil Ramić koji je naglasio da će ovo udruženje sa svojim kapacitetima biti na raspolaganju Savezu i NIF ”Bosni” tokom održavanja turnira.  

Informacije i pozivnice svim udruženjima članicama Saveza te zainteresovanim sportskim kolektivima bit će poslane na vrijeme. Očekuje se da će se na turnir prijaviti veliki broj ekipa i igrača a oni najbolji imat će šansu predstavljati Savez bh. udruženja u Švedskoj na prestižnom takmičenju bh. dijaspore.

 

Sa sastanka Odbora za sport

 

Elmin Zeba

 

Read 1272 times Last modified on srijeda, 18 Oktobar 2017 10:10

STATISTIKA POSJETA

Broj pregleda članaka
305777

TRENUTNO ONLINE

Ko je na portalu: 26 gostiju i nema prijavljenih članova

BHRF

Kontakt

Savez BiH udruženja u Švedskoj

Adresa: Box 2293, 600 02 Norrköping, Sverige
Telefon: +46(0)11 166622 ili +46(0)11 166933

Naše prostorije možete posjetiti na adresi Slottsgatan 134, 60222 Norrköping svakim radnim danom od 10-17 ili nam možete poslati poruku putem naše forme za kontakt.

Socijalni mediji