subota, 29 Oktobar 2016 08:13

Maternji jezik i višejezičnost kao ključ razumijevanja Featured

Konferenciju organizira NBV zajedno sa četiri bh organizacije – članice NBV-a: BHRF,BHŠSŽ, BIS i BHKRF. Saradnici u organizaciji konferencije su APU Network, BEMUF,Ambasada BiH u Švedskoj i Institut za jezik iz Bosne i Hercegovine.

Cilj Konferencije jeste da se kroz analizu dosadašnjih trendova u oblasti izučavanja bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika u Švedskoj, predstavi perspektiva maternjeg jezika definirana potrebama, mogućnostima i interesima novih generacija, sa intencijom kreiranja dugoročno održivih modela. 

DOKUMENT - svenska

DOKUMENT - bosanski

Na Konferenciji će uz bosanskohercegovačke organizacije, učestvovati i predstavnici švedskih i bosanskohercegovačkih nadležnih institucija.

Konferencijom se nastoji inicirati rad svih bosanskohercegovačkih organizacija u Švedskoj koje njeguju maternji jezik, uz ostvarivanje njihove aktivnije saradnje sa svim relevantnim švedskim i bosanskohercegovačkim institucijama. Polazište ovakvog pristupa zasnovano je na zajedničkoj platformi koja objedinjuje iste interese – maternji jezik, bosanskohercegovačku kulturu i tradiciju.

Konferencija je i prilika da se predstave mogućnosti i oblici potencijalne saradnje sa bosanskohercegovačkim zajednicama u Norveškoj i Danskoj, a želja je da ovakav vid organiziranog djelovanja bude primjer pozitivne prakse i drugim manjinskim zajednicama u Švedskoj.

 

Dodatne informacije o programu i učesnicima konferencije, kao i sve ostale pojedinosti, objavljivat će se u narednom periodu do početka konferencije.

 

Prijave za sudjelovanje:

Savez BH udruženja, BHRF kancelarija

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Azra Jelačić

 Tel:0704 45 13 35

Učešće na konferenciji je besplatno.

 

Konferencija o maternjem jeziku počinje sa radom u subotu 19.novembra u 10.30 časova i i završava se u nedjelju 20.novembra u 12.30 časova.

Mjesto održavanja je Kungliga Myntkabinettet, Slottsbacken 6 u Stockholmu.

DOBRODOŠLI NA KONFERENCIJU O MATERNJEM JEZIKU!

 

 

 

Učenici dopunske škole iz Stockholma
 
Učesnici seminara u Stockholmu
 
Read 1688 times Last modified on nedjelja, 19 Februar 2017 10:58

STATISTIKA POSJETA

Broj pregleda članaka
305781

TRENUTNO ONLINE

Ko je na portalu: 37 gostiju i nema prijavljenih članova

BHRF

 

Kontakt

Savez BiH udruženja u Švedskoj

Adresa: Box 2293, 600 02 Norrköping, Sverige
Telefon: +46(0)11 166622 ili +46(0)11 166933

Naše prostorije možete posjetiti na adresi Slottsgatan 134, 60222 Norrköping svakim radnim danom od 10-17 ili nam možete poslati poruku putem naše forme za kontakt.

Socijalni mediji