utorak, 03 Maj 2016 17:33

Dva intenzivna dana Featured

22. i 23. aprila u Malmöu su bila dva intenzivna dana za članove BHŠSŽ.

 

U okviru planom predviđenih aktivnosti za 2016. god održan je prvi susret sa članicama aktiva žena ”Đerdan ” i BKF ”Sarajevo”.

Razgovoru su prisustvovali članovi GO BHŠSŽ Almedina Sačić, Senada Kahriman, Izeta Burazerović, Fatima Selimagić i Muhamed Mujakić, kao i članice aktiva žena “Izvor” Borås Mirjana Berberović i Šefika Nezirević.

Azra Jelačić, u svojstvu predsjednice Saveza bh. udruženja, je iskoristila priliku da izvjesti prisutne o aktuelnim dešavanjima u Savezu.

Okupilo se oko 40-ak članica aktiva koje su sa velikim interesom pratile izlaganja.

Pored planiranih aktivnosti razgovaralo je se o načinima organizovanja rada aktiva i saradnji sa NBV-om. Konstatovano je da postoji određeno nepoznavanje načina rada i dogovorene saradnje između BHŠSŽ-a i NBV-a.

Zaključeno je da se u dogovoru sa NBV Skåne organizira jedan susret na kome bi kontakt osobe iz udruženja imale priliku da se bliže upoznaju sa personalnim promjenama u kancelariji NBV-a u Malmöu, a ujedno da personal upoznaju sa svojim viđenjem dosadašnje saradnje.

 

U subotu , 23. aprila, je postavljena izloba ”Kaži to sa vezom ”, u auli sale u kojoj je tekao program Regionalne smotre kulture i školstva regije Jug.

Mirjana, Šefika, Fatima, Almedina, Izeta i Senada su se pobrinule da zidnjaci budu prezentirani na najbolji mogući način. Otvaranje izlozbe i mala radionica su protekle u znaku pjesme i veselog raspoloženja. Ponovno su svi koji su to željeli imali priliku da nešto navezu na već prepoznatljivom zidnjaku koji je prisutan na svim izložbama.

Bilo je mnogo pitanja vezanih za projekat, dobile smo i nekoliko ideja kako još bolje prezentirati projekat i kako još efikasnije dobiti povratnu informaciju od posjetilaca izložbe.

Iako projekat traje već tri godine, još uvijek postoji prostor za prezentaciju i okupljanje zainteresovanih novih učesnika.

Na izložbi je bio predstavljen i nezaobilazni Cvijet Sjećanje, koji su mnogi posjetioci i učesnici Smotre nosili na svojim reverima.

Hvala organizacionom odboru Regionalne smotre kulture i školstva regije Jug, posebno Kenanu Jašarspahiću, na pozivu da učestvujemo na ovoj manifestaciji.

 

Video i foto zapise, koje je napravio Muhamed Mujakić, možete pogledati na našoj Facebook stranici, BHŠSŽ: https://www.facebook.com/groups/506305506066804/

 

 

Read 1191 times Last modified on četvrtak, 05 Maj 2016 09:20

STATISTIKA POSJETA

Broj pregleda članaka
304107

TRENUTNO ONLINE

Ko je na portalu: 206 gostiju i nema prijavljenih članova

BHRF

 

Kontakt

Savez BiH udruženja u Švedskoj

Adresa: Box 2293, 600 02 Norrköping, Sverige
Telefon: +46(0)11 166622 ili +46(0)11 166933

Naše prostorije možete posjetiti na adresi Slottsgatan 134, 60222 Norrköping svakim radnim danom od 10-17 ili nam možete poslati poruku putem naše forme za kontakt.

Socijalni mediji